Erőpróbák

 

a) Két játékos szembeáll egymással.Maguk között húznak egy vonalat a földre.Mindketten a jobb kezük mutatóujját behajlítva egymásba akasztják,és terpesztett lábakkal megpróbálják elhúzni a másikat úgy,hogy kénytelen legyen a vonalon átlépni.Aki átlépte a vonalát,az a vesztes.

4111896-image-of-schoolboy-making-great-effort-while-setting-against-wall-stock-photo.jpgb) A két játékos szembeáll,homlokukat összetámasztják,két kezüket széttárva,egyensúlyt tartva tolják egymást,mindaddig,míg valamelyik tolás közben mindkét lábával átlép a vonalon.Ez a nyertes.

c) A két játékos jobb kézzel kezet fogva jobb lábát egymásnak támasztja,és húzással,tolással igyekeznek a másikat arra késztetni,hogy átlépje a vonalat.Ez az erőpróba történhet úgy is,hogy nem egymás kezét,hanem egy bot végét fogják a versenyzők.

d) Két játékos megfogja egymás kezét.Mindkettőjük mögött kb. 2 méterre 1-1 sapka a földön.Mindegyik arra törekszik,hogy sapkáját fölvegye,de ez csak a másik elhúzásával történhet meg.

e) Kenguruviadal: a két versenyző papírszeletet szorít térdei közé,és ugrándozva próbálják ellökni egymást,hogy kiessen a papír a térdek közül.

f) Kendős: a két versenyző lehajol szemben egymással,egymás vállán van a kezük.A földön egy kendő fekszik közöttük,amit adott jelre fel kell kapni és elfutni vele egy előre megbeszélt helyre,pl. a közeli fához.Ezt úgy kell megtenni,hogy az ellenfél a hátára ne üthessen közben,mert ha ráütött,vissza kell tennie a kendőt a földre.

 

qpq1qpq fakanál táblák