Cseréptörés

Húzzunk egy hosszú vonalat a földre:ez az alapvonal.Tőle 5 méterre egy párhuzamos vonalat:ez az indítóvonal.Az indítóvonaltól előre 15 m-re a földbe szúrjunk egy karót,hossza kb. 1 m,és ennek tetejére egy rossz köcsögöt,törékeny bögrét borítunk.

img_3249.JPGA játékosok az alapvonalon kívül mint nézők helyezkednek el.Kiválasztunk egy cseréptörőt,akit bekötött szemmel az indítóvonalra állítunk,kezébe adunk egy ütőbotot (2,5 m),megpörgetjük,beállítjuk a cserép felé,és indulhat a vadászat.Feladata,hogy megkeresse a köcsögöt,és a bottal ráütve,eltörje.

A cseréptörő keresés közben megfigyeli a nézők zajának irányát,figyelembe veszi azok megjegyzéseit,biztatását (a nézők irányt adhatnak neki). A botját is felhasználhatja tájékozódásra,tehát kaszáló mozgást is végezhet,de ütni csak felülről lehet.

Ha a cserépütő előre meghatározott ideig (pl. 3 percig vagy 200-ig tartó számolásig) nem tudja leütni a köcsögöt,új törőt kell kiválasztani.

Megegyezhetnek a játékosok,hogy a nézők csendben figyelik a játékot,nevetéssel,biztatással nem segítik az irányt.Továbbá abban is,hogy a cseréptörőnek nem szabad kaszáló mozgást végeznie,sőt vak módjára tapogatnia sem.